Te voet, met de mountainbike , met de fiets, te paard...
Circuits, één agenda, info...
GPS Logo
Randobel Facebook Randobel Tweeter
FR NL

Neufchâteau

Leuke locaties in de regio

U wenst hier een advertentie te plaatsen ? Neem contact op !

Algemeen

Photo

 In het hartje van de Ardennen, is Neufchâteau in heel zijn natuurlijke glorie te bewonderen. In de groene valleien van de Pays de la Forêt d’Anlier met zijn visrijke rivieren kunt u misschien de roep van het hert horen. Deze wilde en mysterieuze streek stelt zich aan de bezoeker open. In de benedenstad zorgt de Vallée du Lac voor rust en ontspanning.

De boomrijke bossen en gastvrije en bloemrijke dorpjes zijn een lust voor het oog van elke natuurliefhebber die op zoek is naar rust en authenticiteit.

Te ontdekken:

Onze herinneringen levendig : Naast de monumenten en plaatsen die in de rondgang vermeld worden, wilde de stad van Neufchâteau de twee grote oorlogen van de 20ste eeuw voor eeuwig graveren in onze geheugens, en dit op verschillende plekken van de gemeente. Er is een foder met verklaringen.

Het Meer en zijn Vallei zijn plaatsen waar men zalig tot rust kan komen, kan wandelen, vissen,… Naast sport terreinen van tennis, basket, beachvolley en voetbal, is er ook een minigolfbaan aangelegd, een speeltuin, een overlevingsparcours en een barbecue in openlucht waar iedereen vrij gebruik van kan maken. Onze tuin van kleuren met verschillende soorten van planten en een hotel voor insecten

De Tour Griffon, overblijfsel van het middeleeuws kasteel. De reconstructies op schaal 20.000 kan bewonderd worden op het kerkplein. Deze reconstructie van het kasteel heeft trouwens tot de ontdekking van oude omwallingmuren geleid. De Carte d’Arenberg dateert van 1609. Een kopie kan bezichtigd worden op het gemeentebestuur, tijdens de openingsuren van de kantoren. Tijdens de wandeling, kunt u genieten van het werk « Vers demain » door een plaatselijk artiest gerealiseerd van schiststeen en hout, of de « Menhir », een kwartsblok opgericht op het place du Pâquis. “La Fontaine aux poissons” is een beeld van de kunstenaar Jean Michel Folon, in het vallei van het meer geplaatst.

Het Museum van het Landelijk leven: een permanente tentoonstelling, in een kader dat volledig herbouwd is volgens de tijd, met gereedschappen verbonden met de beroepen van toen. Het Museum van de telefoon is ook zeer interessant te bezozken in Petitvoir.

De bewaarboomgaard van Tronquoy garandeert de overleving van oude fruitsoorten.

 De wandelingen

De themawandelingen TARPAN, in het rood aangegeven op de kaart, nemen u mee op ontdekking van de schoonheid van de natuur en het lokaal erfgoed. Een TARPAN-kaart stelt negen wandelingen voor, waarvan er zeven momenteel afgebakend zijn, en wordt te koop aangeboden in de VVV-kantoren.

Te koop:

Tarpan-kaart Neufchâteau: 7,5 €
Tarpan-kaart Léglise: 7,5 €
VTT - kaart : 7,5 €
Tarpan-fiches: 12 € het koffertje met de mogelijkheid om individuele fiches te kopen IGN-kaart Neufchâteau: 7,5 €
Boekje met uitleg "Le sentier des Artisans": 5 €

Voor meer informatie: Kleppermolen - +32 61 27 86 98 of per mail : bureauinformation@neufchateau.be.

Het VVV-kantoor van de streek van de Forêt d'Anlier geeft u meer informatie over de wandelingen in de gemeenten van Neufchâteau, Léglise en Habay.
Adres: Grand Place, 3 B-6840 NEUFCHATEAU
www.foret-anlier-tourisme.be

carte

Contacten

Marie-Claire Castagne

0476 947 555
castagnemc@hotmail.com

Office du tourisme de Neufchâteau

Grand Place, 2
6840 Neufchâteau
+32 489 20 18 89
commune@neufchateau.be
http://www.neufchateau.be

Maison du Tourisme du Pays de la Haute Sûre Forêt d'Anlier en Ardenne

Grand'Place 2
6840 Neufchâteau
+32 (0) 61 21 80 05
info@capsureanlier.be
https://www.capsureanlier.be
Facebook : https://www.facebook.com/Maison-du-Tourisme-Cap-Sûre-Anlier-132229428076/

Onderdak in de buurt

Foto(s) (6)

Circuits

Agenda

Clubs

Randobel, een site opgericht door wandelaars voor wandelaars.
Steun ons en help ons de gegevens van deze site up to date te houden en zijn functies verder te ontwikkelen.
Aangemelde bezoekers : 160
Aangemelde leden : 0
Leden Randobel : 52664