A pied, à VTT, à vélo, à cheval...
Des circuits, un agenda, des infos...
GPS Logo
Randobel Facebook Randobel Tweeter
FR NL

Marche
Natuurpunt

Général

Op 30 juni is aan de Oosteroever in Oostende het Belgische record zandkastelen bouwen gevestigd. Natuurpunt organiseerde dit tijdens de starthappening van hun jaarlijkse zomercampagne en zo bouwden vele gezinnen wel duizenden zandkastelen op het strand. Naast het bouwen van de zandkastelen was er nog veel meer gaande, aangezien dit gelijk viel met de starthappening van de zomercampagne van natuurpunt. Vele wandelingen werden georganiseerd en diverse workshops werden gegeven. Natuurpunt zet ieder jaar deze campagne weer op om aan iedereen te tonen dat er veel meer te doen is aan zee dan enkel te genieten van het standaard 'zon, zee en strand'.

Wandelend langs de waterkant

Een onderdeel van de campagne is dat Natuurpunt gedurende de maanden juli en augustus vele wandelingen, maar ook boottochten en fietstochten organiseert, zodat je de natuur aan de kust kan ontdekken. Zo kunnen de routes gezellig gewandeld worden voor eigen plezier, maar mocht je het iets spannender willen maken kan er ook mee gedaan worden aan de wedstrijden. Op deze website kan je nog eens alle wandelingen per dag of per gebied bekijken, en je inschrijven voor de wedstrijden die georganiseerd zullen worden.

Jezelf voorbereiden op een heerlijk dagje wandelen

Om optimaal van het dagje wandelen te kunnen genieten, is het van belang om goed voorbereid te zijn. Er wordt vaak namelijk nog wel eens het een en ander vergeten op gebied van voeding, kleding of schoeisel tijdens een wandeling, wat het plezier zeker kan verminderen. Vooral tijdens de zomermaanden is het erg belangrijk om er aan te denken genoeg water bij je te hebben en je in te smeren met zonnebrand. Daarnaast is de juiste kleding en schoeisel dus een tweede punt waar je absoluut aan moet denken. Niets is vervelender dan de verkeerde schoenen aan te hebben waar je blaren van krijgt, of kleding die niet genoeg lucht doorlaat. Daarnaast kunnen trekkingstokken het wandelen ondersteunen en is een langere, mooiere tocht door de natuur gemakkelijker vol te houden. Mocht je hier nog niet aan gedacht hebben, kan je op deze website een kijkje nemen in het ruime assortiment van trekking- en wandelingbenodigdheden. Zolang je deze paar basisprincipes in je achterhoofd houdt, ben je goed voorbereid op een heerlijke wandeling door de natuurlijk langs de kust van Oostende!

Photo(s)

Randobel, un site créé par des randonneurs pour les randonneurs.
Soutenez-nous et aidez-nous ainsi à maintenir à jour le contenu du site et à développer ses fonctionnalités.
Visiteurs connectés : 220
Membres connectés : 1
Membres Randobel : 52566